Jak grilovat kukuřici na grilu: Tipy, techniky a zajímavé recepty

Příprava kukuřice před grilováním

Příprava kukuřice před grilováním je klíčovým krokem pro dosažení dokonalého výsledku při grilování. Základem je správně oloupat kukuřici a odstranit zbytky chlupů a otrusin. Poté kukuřici důkladně omyjeme a nakrájíme ji na menší kousky, aby se lépe opékala. Důležitým faktorem pro přípravu kukuřice je také marinování. Můžeme použít různé druhy marinád podle vlastního gusta, nicméně doporučujeme použít základní směs z olivového oleje, soli a pepře, která dodá kukuřici příjemnou chuť a vyváženou sladkost. Pokud chceme udělat něco zvláštního, můžeme po kouscích kukuřice pokapat medem a posypat čerstvou petrželkou pro úplně novou chuťovou zkušenost. Vždy pamatujte, že příprava kukuřice je důležitým prvkem grilování a dobrá příprava zaručuje dokonalý výsledek.

Jaké jsou nejlepší techniky grilování kukuřice

Kukuřice je pikantní a oblíbená příloha na grilu, kterou mohou užít všichni milovníci grilování. Nicméně, aby se získal ten správný grilovací zážitek, musíte vědět, jak ji připravit. Existuje několik nejlepších technik grilování kukuřice, které byste měli vyzkoušet. První technika je grilování kukuřice v celé své kůži. Stačí ji namočit do vody na pár minut a vyskládat na rošt grilu. Po pěti až šesti minutách ji otočte a grilujte ještě dalších pět minut. Poté ji můžete ochutnat s máslem a solí. Druhou technikou je oloupat silice kukuřice a použít je jako obaly během grilování. Třeba je můžete napařovat a zabalit do fólie a nechat grilovat. Po deseti minutách se vám dostane kukuřice jemné ochucení a bude úplně měkká. Třetí a poslední technikou je grilování kukuřice na pánvi. Oloupanou kukuřici vezměte, osolte, opepřete a nakrájejte na kolečka. Dále ji opět dejte začít grilovat. Po dvou až třech minutách ji otočte a posypte ještě sýrem. Po dalších dvou až třech minutách ji můžete podávat.

Grilování kukuřice v klasickém stylu

Grilování kukuřice je pro mnoho lidí neodmyslitelnou součástí léta. Pokud máte rádi klasickou variantu, můžete si vychutnat lahodně grilovanou kukuřici jednoduše jen s máslem a solí. Než ji ale hodíte na gril, je dobré oloupat kukuřici a zbavit ji středového „kovového“ vlákna. Poté ji opláchněte a nechte okapat. Při grilování je důležité si dát pozor na teplotu. Kukuřici grilujte při střední teplotě a často ji obracívejte. Pokud ji na grilu příliš dlouho ponecháte, může se stát tvrdou a suchou. Pokud si chcete vychutnat výraznější chuť, můžete kukuřici před grilováním nasadit na špejli a obalit ji máslem a kořením podle vašeho gusta. Kukuřici pak grilujte, až bude hnědá a lehce zhnědlá. Podávejte ihned s plátkem citronu a posypanou petrželkou.

Experimentujte s různými kořenícími směsmi

V této sekci si povíme o tom, jak můžete experimentovat s různými kořenícími směsmi, které pomohou vaší kukuřici vyniknout na grilu. Nejenže tyto směsi přidají další rozměr k chuti vaší kukuřice, ale také ji mohou ochránit před spálením. Mezi oblíbené kořenící směsi patří například směs papriky, česneku a cibule, která dodá kukuřici pikantní chuť. Další možností je směs s příchutí máty, kterou doporučujeme pro osvěžení kukuřice. Nebojte se vyzkoušet různé kořenící směsi a najít tu, která vám nejvíce vyhovuje. Vyzkoušejte také kombinace koření a bylinek, jako jsou tymián a citronová kůra nebo rozmarýn a sůl. Vaše kukuřice bude na grilu jistě nezapomenutelná.

Výjimečné recepty na grilovanou kukuřici

Výjimečné recepty na grilovanou kukuřici jsou skvělou volbou pro každý letní den strávený u grilu. Pokud se chcete inspirovat pro nové recepty na grilování kukuřice, určitě neváhejte vyzkoušet tyto originální recepty. Grilovaná kukuřice s máslem a česnekem, nebo kukuřice s pikantním kořením jsou jen některé z nejlepších receptů na grilovanou kukuřici, které určitě stojí za vyzkoušení. Pokud se chcete odlišit a zkusit něco nového, můžete například zkusit grilovanou kukuřici s tvarohem a bylinkami, nebo kukuřici s kozím sýrem a cuketou. Tyto recepty jsou vynikající volbou pro milovníky netradičních chutí. Pokud preferujete sladší chuť, zkuste grilovanou kukuřici s javorovým sirupem a oříšky, nebo s medem a rozmarýnem. Nezáleží na tom, zda jste začátečníkem, nebo zkušeným grilovacím mistrem, tyto recepty jsou snadno připravitelné a rozhodně stojí za vyzkoušení. Vyzkoušejte nové chuťové kombinace a užijte si nezapomenutelnou grilovačku se skvělými recepty na grilovanou kukuřici.

Grilovaná kukuřice s avokádem a feta sýrem

Grilovaná kukuřice s avokádem a feta sýrem je skvělým doplňkem k jakémukoliv letnímu grilování. Tento recept je snadný a poměrně rychlý na přípravu, což jej dělá ideálním pro hosty, kteří si chtějí vychutnat svůj tradiční grilovací zážitek s něčím novým a neotřelým. Kukuřice by měla být nejprve vařena ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut. Poté se aplikuje směs z máslo a česnek a přenese se na gril s tím, že se často otáčí, aby nedošlo k připálení. Po grilování se kukuřice potřeje majonézou a posype se rozdrceným feta sýrem a nakrájeným avokádem pro vynikající chuť. Tento jednoduchý recept z kukuřice, feta sýru a avokáda může být servírován jako součást hlavního chodu, jako příloha či dokonce jako samostatný chod na zahradní party. Vyzkoušejte tento originální recept a překvapte své hosty příjemnou novinkou na jejich jazyku!

FAQ - Odpovědi na nejčastější otázky ohledně grilování kukuřice

- Jak nejlépe grilovat kukuřici na grilu? Nejlepší technikou je kukuřici vařit v kládách, což pomůže udržet původní chuť a aroma kukuřice. Potom ji nasaďte na gril a grilujte, dokud nezměkne, otáčejte tak, aby se z každé strany opekl. - Kolik času trvá grilování kukuřice? Záleží na typu grilu a teplotě, nejlepší je však nechat kukuřici na grilu asi 10-15 minut, otáčejte ji pravidelně. - Musím nejprve kukuřici vařit nebo ji mohu dát přímo na gril? Pokud nemáte čas kukuřici vařit nebo prostě nechcete, můžete ji položit přímo na gril. Pozor však, kukuřice bude trvat déle, dokud změkne.

Časté otázky FAQ

K nejpopulárnějším koření patří chilli, koriandr a směs koření Cajun.
V závislosti na teplotě grilu by kukuřice měla být nejméně 10 - 15 minut na grilu. Je důležité často ji obracet.
Je lepší rozkrojit kukuřici na polovinu nebo na čtvrtiny, aby se koření a máslo rovnoměrně rozložilo.
Ano, kukuřice se může připravit několik hodin před grilováním. Je vhodné ji nejdříve namočit do vody.
Nejlepší přísady pro grilovanou kukuřici jsou másla, sýry a bylinky, jako je tymián nebo oregano.
Kukuřice je hotová, když zlatavá kůrka na klasu se trochu odlupne a zevnitř je měkká a šťavnatá.
19.06.2024